VODIČ ZA KUPCE NEKRETNINA

Želite kupiti nekretninu?

Vaša pravna sigurnost nam je prioritet!

Kupnja nekretnine je za većinu ljudi svakako jedna od najvećih financijskih odluka koju će imati u životu. To je dugotrajan i kompliciran posao, koji osim što je uzbudljiv, često je i pun stresa i brige. No, srećom tu je naš stručni tim koji će Vam pomoći da kupovina nekretnine prođe bez problema i sa što manje stresa. Čak štoviše, obaviti će cijeli posao umjesto vas.

Angažiranjem Laus nekretnine d.o.o. agencije, cijeli proces kupnje nekretnine je siguran i jednostavan. U nastavku se možete upoznati sa osnovnim fazama kupoprodajnog procesa, korak-po-korak:

 1. Uredite svoje financije
  • Prije nego što počnete s pretraživanjem nekretnina, preporučamo da organizirate/definirate svoje financije, a u slučaju kredita provjerite i dogovorite s bankom iznos i osnovne uvjete kreditiranja. Ovaj korak će vam dati uvid sa koliko novca za kupnju nekretnine raspolažete, što će u konačnici utjecati na uvjete pretrage.
 2. Obratite nam se i registrirajte svoju potražnju
  • Prvi korak u pronalaženju idealne nekretnine za vas je da registrirate svoj zahtjev kod nas pozivom na +385 99 8232 636 ili pošaljite nam upit e-mailom na adresu: info@lausnekretnine.hr tako da možete prezentirati svoje želje i zahtjeve izravno s našim agentima. Također možete pogledati našu trenutnu cjelokupnu ponudu na www.lausnekretnine.hr i poslati upit za bilo koju zanimljivu nekretninu.
 3. Pronalaženje prave nekretnine za Vas
  • Kada imamo jasnu viziju i razumijemo kakvu nekretninu tražite, ponuditi ćemo Vam popis nekretnina koje odgovaraju vašem zahtjevu. Također ćemo redovito obnavljati ponudu i informirati Vas putem biltena ili e-maila o novim nekretninama, izdvojenim ponudama, sniženjima cijene... Nema potrebe da tražite sami i trošite svoje vrijeme, mi ćemo vam naći idealnu nekretninu, čak i ako nije trenutno u našoj ponudi!
 4. Organiziranje kvalitetnih obilazaka
  • Mi se trudimo uštedjeti vaše vrijeme i zato ćemo vas odvesti u obilazak samo onih nekretnina koje smatramo da su najbolje za vas. Naše radno vrijeme prilagoditi ćemo vašim potrebama, a nije nam problem organizirati obilazak nekretnina i poslije radnog vremena ili vikendom. Možemo vam ponuditi i prijevoz do odabranih nekretnina. Tijekom obilaska mi ćemo vas usmjeravati i savjetovati, te odmah odgovoriti na sva pitanja koja se mogu pojaviti.
 5. Davanje ponude
  • Jednom kada ste pronašli svoj savršenu nekretninu i dali ponudu, mi ćemo obavijestiti vlasnika i ispregovarati za vas najbolju moguću cijenu. Osim cijene, mi ćemo ispregovarati sve ostale uvjete uobičajne u procesu kupoprodaje (evidencija režija, rokovi iseljenja, opremljenost, popravci itd). Pregovori ne predstavljaju nikakvu zakonsku obvezu za obje strane sve dok nisu potpisani ugovori.
 6. Budite spremni za iseljavanje (ako već niste izašli iz nekretnine)
  • čim ste odlučili prodati svoju nekretninu (stan, kuća) iznesite sve stvari koje ne koristite svakodnevno ili ne koristite duže vrijeme u neko spremište ili garažu prijatelja ili rodbine. Tako ćete osloboditi nekretninu od viška stvari i učiniti je ugodnijom i prozračnijom za obilazak i odabir kupca. Kupcima je često neugodno obilaziti nekretninu koja je pretrpana stvarima i često odmah odustanu od daljnjeg razgledavanja iako je vaša nekretnina možda idealna za njihove potrebe. Također vrijedi i za poslovne prostore.
 7. Prihvaćanje ponude
  • Kad je prodavatelj prihvatio ponudu, mi ćemo organizirati sastanak između Vas kao kupca i vlasnika kao prodavatelja kako bi definirali cijeli popis detalja koji su neophodni za sastavljanje Ugovora i uspješnog realiziranja posla.
 8. Angažiranje odvjetničkog društva
  • Nakon što su svi uvjeti i detalji definirani i dogovoreni mi ćemo proslijediti sve informacije odvjetničkom društvu koje će temeljito prekontrolirati dokumentaciju, poput prava vlasništva, Posjedovnog lista itd. Obavještavati ćemo Vas o svakoj odrađenoj promjeni.
 9. Predugovor i novčani polog
  • Na temelju dogovorenih uvjeta između kupca i prodavatelja, odvjetnik sastavlja Predugovor koji obvezuje stranke na sklapanje glavnog Ugovora, nakon ispunjenja nekog uvjeta i / ili nakon određenog vremenskog razdoblja, uz obavezan gotovinski polog koji obično iznosi 10% od kupovne cijene (poznatiji kao 'kapara').
 10. Procjena vrijednosti nekretnine i kreditiranje
  • Nakon što je potpisao Predugovor kupac (najčešće) odlazi u banku i dogovora kreditiranje. Banka će procijeniti vašu buduću nekretninu uz pomoć vlastitih procjenitelja. Nakon toga banci obično treba 30 - 45 dana za obradu kredita i isplatu sredstava.
 11. Sklapanje Ugovora i ovjera
  • Kada je banka odobrila kreditiranje, odvjetnik sastavlja Ugovor o kupnji nekretnine na temelju nagodbe stranaka iz Predugovora. Potpisani Ugovor mora biti ovjeren od strane javnog bilježnika. U ovoj fazi cijeli iznos kupoprodaje je isplaćen prodavatelju. Odvjetnik sastavlja prijedlog za uknjižbu vlasništva i podnosi ga Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda, kao i poreznu prijavu i ostale potrebne dokumente poreznim tijelima. Porez na promet nekretnina u Hrvatskoj iznosi 3%.
 12. Završetak procesa
  • Mi ćemo vam dostaviti ključeve vaše nekretnine nakon što je novac doznačen na račun prodavatelja. Čestitamo, kupili ste nekretninu! To je vrijeme za zadovoljstvo a naša Agencija će se pobrinuti za dovršetak postupka. Dostaviti ćemo Vam Vlasnički list sa vašim imenom na njemu i sa svim komunalijama prebačenim na vaše ime.
KONTAKTIRAJTE NAS
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
LAUS NEKRETNINE
Raspon cijene
0 EUR - 244000 EUR
Raspon kvadrata
0 m2 - 200 m2